Οι παστίλιες Μουστόλη Νο 1 & 2 είναι η καλύτερη σύνθεση για την κατασκευή των κρασιών.
Η σύνθεσή τους βασίζεται στους διεθνείς κανονισμούς περί επιτρεπόμενων ουσιών κατά την οινοποίηση.
Με την προσθήκη της παστίλιας Νο 1 πριν ξεκινήσει η ζύμωση,απόστειρώνεται ο μούστος και γίνεται διαλογή της μαγιάς αφήνοντας την πιο αποδοτική να αναπτυχθεί.
Η προσθήκη της παστίλιας Νο 2 προσφέρει την τροφή που χρειάζεται η μαγιά.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ
- Μια παστίλια Μουστόλη Νο 1 και μια Μουστόλη Νο 2 ανά 100 κιλά μούστου.
- Κάνετε σκόνη τις ανάλογες παστίλιες Μουστόλη Νο 1 και θα τις αναμείξετε με 500 ml νερό.
- Στη συνέχεια θα προσθέσετε το διάλυμα στο μούστο και θα ανακατέψετε περιστροφικά.
- Μετά από 3 ώρες θα χρησιμοποιήσετε τις παστίλιες Μουστόλη Νο 2, αφού τις κάνετε σκόνη και τις αναμείξετε επίσης με 500 ml νερό,ρίχνοντάς τις στο μούστο ανακατεύοντας.
Η συσκευασία περιέχει 5 παστίλιες Μουστόλη Νο 1 και 5 παστίλιες Μουστόλη Νο 2.
ΣΥΝΘΕΣΗ
ΜΟΥΣΤΟΛΗ Νο 1:
- Μεταδιθειώδες κάλι 82%
- Ταννίνες 12%
- Μπεντονίτης 6%
Περιέχει περίπου 10gr SO3.
Βάρος κάθε παστίλιας 24 γραμμάρια.
ΜΟΥΣΤΟΛΗ Νο 2:
- Φωσφορικά αμμωνιακά άλατα 78%
- Ταννίνες οινοπνεύματος 12%
- Θειικά αμμωνιακά άλατα 5%
- Ουδέτερες αδρανείς ουσίες 5%
Βάρος κάθε παστίλιας 19 γραμμάρια.